Optocht Valkenswaard in 2019.
Volledig scherm
Optocht Valkenswaard in 2019. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Optocht Valkenswaard gaat misschien nog in de herkansing met halfvasten

VALKENSWAARD - De afgelaste carnavalsoptocht van Valkenswaard krijgt mogelijk nog een herkansing tijdens halfvasten. De organisatie houdt echter nog wel een flinke slag om de arm.

,,De kans is klein dat het gaat lukken." En: ,,Het is niet onmogelijk, maar alles moet kloppen." Voorzitter Ben Visser van de Striepersgatse optochtcommissie wilde gisteren duidelijk geen valse verwachtingen wekken over een alternatieve datum voor de optocht. Wel gaf hij aan dat er binnen de Valkenswaardse carnavalswereld wordt nagedacht over verplaatsing van de optocht naar zondag 22 maart, halfvasten. Het besluit hierover wordt volgende week genomen in overleg met de carnavalsprinsen en de verenigingen.

Waardige optocht

,,Als we het doen, moet het wel een waardige optocht worden. Met drie wagens een rondje rond de kerk rijden, gaan we niet doen", zei Visser. ,,Het kan alleen doorgaan als er een stevige basis voor is met voldoende animo. We doen het goed, of we doen het niet." Het idee bestaat om daarbij een feestavond te organiseren op de zaterdagavond daar voor.

Volgens Visser was er in Valkenswaard veel begrip voor het besluit om de optocht van afgelopen zondag niet door te laten gaan vanwege de kans op zware windstoten. De optocht verplaatsen naar een andere datum is echt niet zo eenvoudig, geeft hij aan. ,,Er gaat veel werk in zitten om de vergunningen op orde te krijgen. En we moeten er rekening mee houden dat de wagens uit Soerendonk en Budel, die normaal bij ons meerijden, er nu niet zijn. Die doen met halfvasten altijd in een optocht in België mee. Alles bij elkaar moeten we na het weekend maar eens met z'n allen kijken wat er mogelijk is. We moeten een goede afweging maken."