Oud-burgemeester Hans Haas, hier op een archieffoto bij het gemeentehuis van Valkenswaard. Hij overleed zondag op 76-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester Hans Haas, hier op een archieffoto bij het gemeentehuis van Valkenswaard. Hij overleed zondag op 76-jarige leeftijd. © archieffoto DCI Media

Oud-burgemeester Hans Haas: streng en rechtvaardig op een moment dat Valkenswaard het nodig had

VALKENSWAARD - In zijn lange bestuurlijke carrière was Hans Haas burgemeester in liefst vijf gemeenten, waaronder ook Valkenswaard en Gemert-Bakel. Deze week overleed hij vrij plotseling op 76-jarige leeftijd.

 1. Werken aan de gezondheid van Waalrenaren

  Werken aan de gezondheid van Waalren­aren

  WAALRE - Het is voor iedereen belangrijk om goed in ‘je hoofd’ en goed in ‘je vel’ te zitten. Maar gezondheid is niet vanzelfsprekend en komt niet iedereen zomaar aangewaaid. ‘Gezond Waalre’, dat volgt op het nationaal Preventieakkoord, verbindt in de gemeente een aantal initiatieven die inwoners helpen om gezonder te kunnen leven. Na veel contactmomenten tussen professionals, onderzoek en keuzes maken is het nu tijd voor actie.
 2. CEO van Brabantia loopt mee in magazijn door personeelstekort: ‘De denker is nu een doener geworden’
  PREMIUM

  CEO van Brabantia loopt mee in magazijn door personeels­te­kort: ‘De denker is nu een doener geworden’

  VALKENSWAARD - Het Nederlandse familiebedrijf Brabantia is de laatste jaren enorm gegroeid. In die mate zelfs dat de producent van allerhande huishoudproducten op zoek is naar 70 extra logistieke medewerkers. Omwille van het schrijnende personeelstekort in de vestiging te Pelt draait CEO Tijn van Elderen er momenteel zelf mee op de werkvloer. ,,Ik heb veel bijgeleerd”, grijnst hij na een fysieke arbeidsshift van acht en een half uur.