Overreden passagier NS-bus is 39-jarige man uit Maarheeze

VIDEO & UpdateEen 39-jarige man is zaterdag om het leven gekomen op de A2 bij Waalre. Volgens omstanders stapte hij uit een treinvervangende bus van de NS, die met pech op de vluchtstrook stond. Daarna volgde een aanrijding met een voorbijkomende auto. Hulp van artsen mocht niet meer baten. 

De NS zegt dat de bus op weg was op het traject naar Roermond. ,,We betreuren het ongeval”, zegt een woordvoerster.  Het slachtoffer is een 39-jarige man uit Maarheeze.

De bus stond met pech stil op de vluchtstrook. Een passagier stapte uit de bus en liep over de snelweg. Wat precies de reden daarvoor was, is niet bekend. Een auto reed de man met volle snelheid aan.

Een traumahelikopter en meerdere ambulances werden opgeroepen. Hulp mocht niet meer baten. De man overleed aan zijn verwondingen. De andere passagiers zijn met een vervangende bus opgehaald, zodat ze hun weg naar Roermond konden vervolgen. 

Tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
Man overleden op A2 bij Waalre, stapte uit touringcar en werd geschept door auto © Bert Jansen

Sporen

De identiteit van het slachtoffer moet nog formeel vastgesteld worden en de nabestaanden moeten eerst geïnformeerd worden. Het bekendmaken van zijn leeftijd en woonplaats laat daarom nog even op zich wachten. Slachtofferhulp wordt geregeld voor de betrokkenen en getuigen.

De verkeersspecialisten gaan op de locatie van het ongeluk onderzoek doen naar sporen die de aanrijding kunnen verduidelijken. Ze gaan ook in gesprek met getuigen.

De snelweg is rond 21.30 uur weer vrijgegeven.

Volledig scherm
Ongeluk op A2 bij Waalre © Bert Jansen