Schade aan acht huizen door brand in Valkenswaard, bouwvakker gewond

VIDEO + UPDATEVALKENSWAARD - Acht woningen aan de Heggeroosstraat in Valkenswaard zijn vrijdagochtend ontruimd wegens brand op het dak. Het vuur is vermoedelijk ontstaan tijdens boorwerkzaamheden waarbij een gasleiding werd geraakt. Een van de bouwvakkers liep lichte brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond vrijdagochtend rond 9.45 uur in een van de vier bovenste appartementen van het complex. De bewoner van het appartement was niet thuis.

De vlammen sloegen snel uit het dak.  De brandweer zette twee hoogwerkers in maar kon niet voorkomen dat het vuur ook de naastgelegen appartementen bereikte. Rook trok naar het nabijgelegen winkelcentrum. 

Onbewoonbaar

De brand verwoestte een groot deel van het dak. De bovenverdieping van zeker twee appartementen is door de brand zwaar beschadigd. Volgens een brandweerwoordvoerder hebben ook de overige woningen schade opgelopen door roet, rook en water en zijn alle acht huizen voor korte of langere tijd onbewoonbaar. 

Bewoonster Miranda Heusschen van een van de gezinswoningen op de begane grond zegt dat ze werd gewaarschuwd door een van de bouwvakkers. Met alleen haar hond en telefoon liet ze haar huis achter. 

In opdracht van woningcorporatie Woningbelang werd het dak van het complex volledig vernieuwd. Nieuwe dakpannen waren net gelegd. De aannemer was vrijdagochtend alleen nog bezig met de afwerking zoals de aanleg van ventilatiekanalen. 

Burgemeester Anton Ederveen kwam ter plaatse en sprak met enkele gedupeerden. Bewoners gaan in overleg met de gemeente en woningcorporatie op zoek naar tijdelijk onderdak. 

Volledig scherm
Brand Valkenswaard van boven gezien
Volledig scherm
Brand Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in woning Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in Valkenswaard © Bert Jansen