Volledig scherm
Jeugdleden van de scouting vonden een berenklauw in de bossen bij Waalre. © Politie Veldhoven-Waalre

Scoutingleden vinden gevaarlijke val in bos bij Waalre: ‘Waarom zou je zoiets doen?’

WAALRE - In de bossen bij Waalre hebben jeugdleden van de scouting een berenklauw aangetroffen.

De val stond op dat moment op scherp en was neergelegd op anderhalve meter van een wandelpad, vlakbij het Gat van Waalre. ,,Waarom zou je zoiets doen?”, vraagt de politie zich af.

Die deelt zondagochtend op sociale media een video van de gevaarlijke berenklauw: een val met vlijmscherpe punten die razendsnel dichtklapt zodra iemand erin trapt. De val wordt onder meer gebruikt door stropers. De berenklauw werd op anderhalve meter afstand van een wandelpad verstopt onder een laagje bladeren. 

Scoutingleden vonden de klem zondagochtend in de omgeving van blokhut De Meerberg. Die ligt vlakbij het Gat van Waalre in de bossen ten noordoosten van het dorp.

Onderzoek

De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. ,,Waarom zou je zoiets doen? Heeft iemand iets gezien of weet iemand wie deze val, voor wat voor reden dan ook, heeft uitgezet?” Afgelopen augustus werd in Oirschot een soortgelijke vossenklem aangetroffen. 

Een video van de politie, waarin te zien is wat er gebeurt als je in de wildklem stapt, wordt tientallen keren gedeeld. ,,Hoe ziek kun je zijn”, reageert iemand. Een ander noemt de actie bizar.

De video die de politie deelde op sociale media: