Stadsebergen wint alles wat er te winnen valt bij bloemencorso Valkenswaard

videoVALKENSWAARD - Buurtschap Stadsebergen heeft tijdens de vijfenzestigste editie van het Valkenswaardse bloemencorso alles gewonnen wat er te winnen viel. Ze gingen er met vier prijzen vandoor. 

Volledig scherm
De winnende corsowagen van de Stadse Bergen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zowel de prijs van de kinderjury, algemene winnaar, ED publieksprijs als die van de Parade prijs gingen allemaal naar Stadsebergen. Oud Dommelen werd tweede en Hazestraat derde in de algemene prijs. 

Vanaf het Kloosterplein maakten dit jaar dertien buurtschappen een ronde door het centrum. De buurtschap Kerkakkers deed dat zonder hun wagen, die begaf het zondag al bij het uitrijden van de tent. Tijdens Hemelvaart hadden zij al wel de ontwerpprijs gewonnen. 

Het spektakel in de straten van Valkenswaard barstte vanaf 14.00 uur zondagmiddag los. In totaal reden er meer dan dertig kleurrijke wagens voorbij. Onder de massaal toegestroomde bezoekers zat de sfeer er al snel goed in.

De tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De eerste corsowagen van Reisvenne-Oranje. © Carin Beenen

Technisch mankement

Volledig scherm
De pech voor buurtschap Kerkakkers trok flink wat bekijks. © Geert van den Eijnden

Buurtschap Kerkakkers startte vanmiddag niet in de bloemenstoet. Een technisch mankement had voor onoverkomelijke problemen gezorgd. Onder het gewicht van - vermoedelijk - bloemen en andere materialen is een gedeelte van hun wagen ingestort. Dat gebeurde vlak nadat de twee wagens de tent uitgereden waren. 

Volgens Kerkakkers-voorzitter Edwin van den Eijnden is de wagen door de technische commissie van de Stichting Bloemencorso Valkenswaard diverse keren gecontroleerd en in orde bevonden. ,,Pas toen de wagen buiten de tent stond begon een deel door te buigen. Met kort daarna de breuk”, vertelt hij aangeslagen. De bouwers van Kerkakkers liepen zondagmiddag als groep een deel van de route toch mee, zonder wagen.

Volledig scherm
De bloemencorso trekt door Valkenswaard. © Carin Beenen