De Bloemerie aan Den Hof in Aalst krijgt een luxer assortiment en verhuist naar een centrale plek op het plein.
Volledig scherm
De Bloemerie aan Den Hof in Aalst krijgt een luxer assortiment en verhuist naar een centrale plek op het plein. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Stoelendans op het winkelplein in Aalst

AALST - Hoewel ze niet dacht voor het vak geknipt te zijn, is ze toch kapster geworden. De inmiddels 28-jarige Indra Rengers, die opgroeide in een kappersfamilie, is intussen vol passie als professional werkzaam in de branche. 

Komend voorjaar leidt ze Tourmaline Hair & Tourmaline Academy. Karin Peeters: ,,Ik blijf, een dag of twee in de week, knippen en coachen, maar ben nu al veel meer op de achtergrond bezig.”

Indra, haar dochter, die altijd gefocust is geweest op kleur en kleuren, verdiende haar sporen bij Aveda en Vidal Sassoon. De huidige kappersscholen raken leeg en het is lastig om goede vakmensen te vinden. ,,Hier leiden we, in onze eigen kweekvijver, al langer de stylisten zelf op en nu gaan we dat formeel doen in de Academy.”

Dat betekent dat het huidige vloeroppervlak van honderd vierkante meter met nog eens honderd vierkante meter wordt uitgebreid. Op de begane grond wordt geknipt en gekapt en op de eerste verdieping zal worden gewerkt met de vele verschillende kleurtechnieken en worden jonge mensen opgeleid. Het bestemmingsplan is al gewijzigd en in januari 2021 wordt gestart met de verbouwing.

Bloemerie Den Hof verhuist

Dan zit Bloemerie Den Hof al een half jaartje op haar nieuwe plek. ,,Er verandert niet zoveel, alleen het huisnummer”, zegt Françoise Nieman met een lach. Per 1 juni krijgt ze de sleutel van Den Hof 9. Nieman heeft nog geen idee van de inrichting, omdat ze de boel pas kan gaan uitmeten als het pand leeg is. Er is namelijk geen plattegrond van het pand. Wat ze wel weet, is dat het huidige concept van de zaak gehandhaafd blijft. ,,We zullen wel uitbreiden met de potterie en met een aantal exclusievere bloemen zoals de Strelitzia en de Gloriosa, maar onze spaarkaartenactie blijft.”

Kaas en Delicatessen Teunisse stopt

De verhuizing is mogelijk omdat Kaas en Delicatessen Teunisse ermee ophoudt. De zaak lijkt inmiddels op een cadeauwinkel, zoveel afscheidspresentjes worden er deze weken afgegeven bij de door velen zo gewaardeerde winkel in lekkernijen. Inger Teunisse: ,,We hadden graag op een leuke manier afscheid willen nemen met een hapje en een drankje, maar door corona vertrekken we op 20 mei met stille trom.” Inger zet zichzelf deze zomer op ‘uit’ en daarna kijkt ze verder. Ondertussen start buurvrouw Marian Cuyten met lunchroom Hof 7 op 18 mei, twee weken voor de opening, alvast met haar bezorgservice.