Wethouder Arno Uijlenhoet werkte als enige fulltime. Hij staat een paar taken af aan zijn collega-wethouders in Waalre.
Volledig scherm
Wethouder Arno Uijlenhoet werkte als enige fulltime. Hij staat een paar taken af aan zijn collega-wethouders in Waalre. © Jean Pierre Reijnen

Takenpakket Waalrese wethouder Uijlenhoet verlicht

WAALRE - Het takenpakket van de Waalrese wethouder Arno Uijlenhoet is verlicht. Eind vorig jaar werd hij in korte tijd twee keer onwel tijdens een raadsvergadering. Hij weet de incidenten aan de werkdruk en de geregeld gespannen situatie in de gemeenteraad. 

De wethouder staat enkele dossiers uit de portefeuilles Ruimte en Volkshuisvesting deels of volledig af aan collega-wethouders. Wethouder Alexander van Holstein zal zich vanaf nu bezighouden met de uitvoering van het project Dommeldal-De Hogt. Wethouder Loek Kruip krijgt de uitvoering van het woningbouwprogramma onder z’n hoede. Wethouder Lianne Smit-Volkers neemt de herontwikkeling van zorgcentrum ‘t Laar op zich.

Enige fulltimer

Het pakket van Uijlenhoet was flink gevuld met belangrijke portefeuilles. Hij is de enige wethouder die vijf dagen per week werkte. Dat blijft hij ook doen. Hij laat desgevraagd weten dat het inmiddels weer goed gaat en de aanpassingen voor een beter behapbaar takenpakket hebben gezorgd.

Onwel

De gezondheid van Uijlenhoet zorgde voor de nodige reuring in de raad. Eind november werd hij met een ambulance afgevoerd nadat hij onwel werd achter het spreekgestoelte. Twee weken later ging het weer mis tijdens de raadsvergadering. De wethouder legde later uit dat de onwelwordingen te wijten waren aan zijn overvolle takenpakket. Maar hij voegde daar - tot ergernis van een deel van de raadsleden - aan toe dat de sfeer in de raad ook een rol speelde.