Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eldridge Pentury

Twee koninklijke onderscheidingen voor brandweerlieden Valkenswaard

VALKENSWAARD - Twee Valkenswaardse brandweerlieden hebben zaterdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd Mark Hoevenaars en Henri Vos.

Mark Hoevenaars was 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer Valkenswaard(1989-2015). Hij vervulde onder meer de functie van manschap en chauffeur. En als oefenleider heeft hij mede verschillende brandweeroefeningen voor het korps geënsceneerd. Landelijk was hij tijdens tal van wedstrijden actief. Hoevenaars is secretaris van Muziekkapel De Pompiers.

Henri Vos was van 1987 tot en met 2014 lid van het brandweerkorps. Onder meer als chauffeur, bedienaar redvoertuig en leerwerkplekbegeleider. Ook was hij actief bij personeelsvereniging De Pompiers. Verder is Vos toercommissaris van Harley Davidson Club Nederland Regio Brabant/Zeeland en routebegeleider bij de Truckrun Valkenswaard. Hoevenaars en Vos kregen zaterdag de onderscheiding opgespeld door burgemeester Anton Ederveen tijdens een bijeenkomst van PV De Pompiers.