Volledig scherm
Foto ter illustratie. © PZC

Voetbal, hockey en basketbal op nieuwe hangplek Waalre

WAALRE - Een hangplek waar je kan voetballen, hockeyen en basketballen. Dat is de wens van Waalrese jongeren. De gemeente vroeg hen via een enquête welke sporten ze het liefst willen doen op de nieuwe hangplek aan de Meester Slootsweg in Waalre-dorp.

De huidige voetbalkooi en hangplek aan de Meester Slootsweg in Waalre wordt volgend jaar weggehaald omdat daar een nieuw gezondheidscentrum wordt gebouwd. De gemeente gaat een nieuwe plek maken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Voor de voetbalkooi komt een nieuwe sportplek terug.

Via een enquête werd gevraagd welke sporten ze het liefste zouden willen doen. Voetbal werd veruit het vaakst genoemd (74%), gevolgd door hockey (40%) en op de derde plek (36%). Ook tennis tennis, atletiek, badminton, trefbal, crossen en freerun kwamen voorbij in de beantwoording van de Waalrese jeugd. De jongeren willen het liefste een blauw kunstgrasveld en een hek die de bal tegenhoudt. Ernaast komt nog een dugout-achtig gebouwtje waar jongeren onder kunnen staan. De vragenlijst werd 173 keer ingevuld.

Met de uitkomsten gaat de gemeente nu aan de slag. Eerst zal een ontwerp worden gemaakt waarin de wensen worden meegenomen. Daarna huurt de gemeente een aannemer in. Als alles goed verloopt, wordt de hangplek in het voorjaar van 2020 aangelegd. Daarna wordt de oude voetbalkooi pas verwijderd.

Vanwege de beschikbare ruimte wordt de sportplek iets kleiner dan de huidige voetbalkooi. De nieuwe jongerenontmoetingsplek komt vlakbij de oude te liggen (op zo’n 50 meter), maar dan iets dichter in de buurt van het sportpark Hoeveland. Begin deze maand werd in Aalst, aan de Ericalaan, ook een hangplek geopend.