Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Waalre krijgt Zorg-Discounter aan Eindhovenseweg

WAALRE - Op de plek in Waalre waar Azzuri Wielersport ruim dertig jaar racefietsen en mountainbikes verkocht, staan binnenkort rollators en scootmobiels. Waalrenaar Tom van Santvoort start op vrijdag 15 november als franchisenemer van de Zorg-Discounter.

De zaak is de eerste in rij van wat een keten van winkels moet worden in eerste- en tweedehands zorgartikelen. De winkel, pal tegenover de bushalte aan de Eindhovenseweg, is een idee van Joey Scheick. Deze Haagse ondernemer zag een markt toen rolstoelen en rollators uit het zorgpakket verdwenen.

In een speciale tv-aflevering van Stand van Nederland over de zorg, vertelde hij daarover, want hij was inmiddels een lucratieve handel in tweedehands scootmobiels en rollators gestart. Ook verkocht hij onder meer ziekenhuisbedden en sta-opstoelen. Allemaal betaalbare occasions.

Duurzaam

Van Santvoort (33), die op dat moment nog werkzaam was in een zorginstelling in Eindhoven, zag de uitzending en veerde op. ,,Ik had plannen om sociaal maatschappelijk en duurzaam te gaan ondernemen en dan is dit natuurlijk op en top.”

Opgeleid als horecamanager is ondernemerschap hem niet vreemd en Van Santvoort zocht contact met de Hagenees, die in zijn woonplaats al twee zorgwinkels runde en bezig was met het opzetten van een franchiseorganisatie. Van het één kwam het ander. Al snel werd de ruimte aan de Eindhovenseweg gevonden. Momenteel wordt de vloer geëgaliseerd. Ook is het stucwerk vernieuwd en is een schilder aan de slag met de muren. Wat er zoal in de winkel, die 200 vierkante meter groot is, komt? In ieder geval een grote tafel, die dominant in het zicht staat. ,,Hieraan ga ik met mijn klanten in gesprek en zij met elkaar, hoop ik. Ook kan het een ontmoetingsplaats zijn voor buurtbewoners."

De spullen die verkocht gaan worden, zijn eerste- en tweedehands zorghulpmiddelen zoals douche- en bedhulpmiddelen, maar er is ook speciaal tuingereedschap voor mensen die niet of maar moeilijk kunnen bukken. Ook is er een reparatiehoek voorzien voor spullen die gemakkelijk hersteld kunnen worden. Van Santvoort doet dat allemaal zelf. ,,Maar als er iets moet gebeuren aan de printplaat van een scootmobiel, dan bel ik een expert. We zijn open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Op maandagen kan ik dan bij mensen thuis reparaties uitvoeren. Ik ben graag dienstbaar in alles wat ik doe."

Internet is de grootste concurrent van de Zorg-Discounter, maar de franchiser ziet veel voordeel in zijn fysieke winkel: ,,Hier kan iedereen alles komen zien, voelen en uitproberen. Onze drempel is laag."