Volledig scherm
Arno Uijlenhoet. © Jean Pierre Reijnen

Waalrese wethouder die tijdens vergadering onwel werd, knapt snel op

WAALRE -  Wethouder Arno Uijlenhoet, die tijdens de raadsvergadering van dinsdag onwel werd, gaat morgen weer aan het werk. Uijlenhoet is onderzocht in het ziekenhuis. Bij dat onderzoek is 'niks ernstigs’ aangetroffen, zegt een woordvoerder van de gemeente Waalre. 

Uijlenhoet werd dinsdagavond onwel toen hij achter het spreekgestoelte stond. Snel werd duidelijk dat hij de vergadering niet kon voortzetten. Andries Bosma, oud-wethouder en tevens cardioloog, kon eerste hulp verlenen omdat hij toevallig als toehoorder op de publieke tribune zat. Daarna werd de ambulance gebeld. De wethouder werd mee naar het ziekenhuis genomen. Na controle bleek dat hij daar geen nacht hoefde te verblijven. ,,Hij is weer naar huis gegaan‘’, zegt een woordvoerder. ,,Vandaag blijft hij nog thuis, maar morgen start hij weer met werken.‘’ 

De vergadering van dinsdag werd geannuleerd, maar wordt volgende week ingehaald. Voor Waalre staan er twee belangrijke punten op de agenda, namelijk een nieuw afvalinzamelingssysteem en de ontwerpen voor de doorgaande wegen door Aalst en Waalre-dorp. Uijlenhoet is voor beide onderwerpen politiek verantwoordelijk.