Volledig scherm
PREMIUM
Italiaan Antonio Cairoli in actie tijdens de MXGP Valkenswaard op 31 maart 2019. © BELGA

Weer hobbels op weg naar GP Valkenswaard: ‘Wederom onnodige druk op de gemeente’

VALKENSWAARD - Opnieuw loopt het vergunningentraject richting de Grand Prix van Valkenswaard verre van gesmeerd. Volgens de gemeente is er net als vorig jaar vertraging in de aanlevering van vereiste documenten voor de evenementenvergunning. Volgens de GP-organisatie is sneller handelen simpelweg niet mogelijk.

Vorig jaar lagen de gemeente en de organisator al in de clinch voorafgaand aan de Grand Prix motorcross. Onder meer over het gebruik van het parkeerterrein bij de ijshoeve aan de Venbergseweg. Uiteindelijk leidde dat tot een rechtszaak kort voor het GP-weekend. De gemeente besloot te gedogen, mits de organisator een bedrag van 5000 euro over zou maken naar de wijkraad in Dommelen, het dorp dat het meeste overlast ervaart van het Eurocircuit. Die constructie leidde, toen die bekend werd, tot politieke ophef. 

  1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
    PREMIUM
    Carnaval 2020

    Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

    De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?