Volledig scherm
PREMIUM
De Wolderse Braderie moet mogelijk tijdens de editie van dit jaar wat plekken voor kraampjes inleveren vanwege wegwerkzaamheden in de omgeving van de Markt. © Fotopersburo Van de Meulenhof

Wegwerkzaamheden hinderen dit jaar grote evenementen op Markt Waalre

WAALRE - De organisatoren van verschillende evenementen op de Markt in Waalre ondervinden dit jaar hinder van werkzaamheden in het dorp. De precieze gevolgen zijn nog niet duidelijk. De evenementen lijken wel te kunnen doorgaan.

Door de vervanging van de riolering in de omgeving van de Molenstraat moet het verkeer de weg om het centrale dorpsplein heen kunnen gebruiken. Die kan tot de herfst niet worden afgesloten. Dat betekent dat bijvoorbeeld de Wolderse Braderie de straat deels niet kan gebruiken voor het plaatsen van kramen. En Spring Waalre zal de weg niet volledig kunnen afsluiten tijdens de op- en afbouw van het evenement.

  1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
    PREMIUM
    Carnaval 2020

    Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

    De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?