WK rugby kijken in Valkenswaard: strijden op het veld maar eerst samen ontbijten

VideoVALKENSWAARD - De Valkenswaardse rugbyclub The Vets nodigde hun tegenstander gisterochtend uit voor een ontbijtje in het clubhuis. Eerst samen het WK kijken, dan zelf aan de bak.

Het is gezellig druk bij rugbyclub The Vets in Valkenswaard. Steeds meer mannen druppelen binnen om op het grote scherm de WK-wedstrijd Wales tegen Zuid-Afrika te kijken. Thuisploeg en de gasten van The Wasps uit Nijmegen zitten gebroederlijk door elkaar heen. Dat zij vanmiddag zelf lijnrecht tegenover elkaar op het rugbyveld staan, maakt niet uit. 

The Vets leggen hun tegenstanders zelfs in de watten met een ontbijtje. De enige 'ohhh' en 'ahhh' klinken als een speler op het grote scherm geblesseerd op de grond valt. Hoewel rugby er op het veld ruw en hard uitziet, is er daarbuiten onder de spelers geen spoortje rivaliteit te merken.

Volledig scherm
VALKENSWAARD - Het WK rugby is voor de Valkenswaards rugbyclub The Vets een hele happening. Als blijkt dat een wk-wedstrijd op dezelfde dag valt als een eigen wedstrijd wordt dus samen met de tegenstander eerst gekeken naar de grote jongens. Onder het genot van een ontbijtje. © FotoMeulenhof

Respect

Erwin Scholte ging dan ook graag in op het aanbod van de Valkenswaardse tegenstander om zondagochtend vroeg al naar Brabant te reizen. ,,We hebben een uurtje in de auto gezeten dus ik stond om acht uur naast mijn bed. Een wekker heb ik toch al niet meer want ik heb kleine kinderen. Het feit dat we door de tegenstander zijn uitgenodigd voor een ontbijtje zegt wel wat over rugby. Buiten de wedstrijden om staan respect en vriendschappelijkheid hoog in het vaandel. Al is dit best ver weg voor ons, bij derby's met clubs dichterbij zijn we wel wat fanatieker hoor." Teamgenoot Hennie Pijman vult aan: ,,Op het veld is het een keiharde sport van geven en incasseren van klappen maar na het laatste fluitsignaal is het één groot kameraadschap. Ook al heb je tijdens de wedstrijd een tik uitgedeeld, na de wedstrijd is dat vergeten en drink je samen een biertje.”

Mark Duffhuis van The Vets heeft de eerste helft zelfs compleet gemist omdat hij voor de tegenstander in de keuken stond. ,,Honderd eieren leek me wel genoeg.", grijnst hij. Het is de eerste keer dat de club voor een WK-wedstrijd de tegenstander uitnodigt. ,,Eerst zouden er tien man komen, dat werden er uiteindelijk zeventien. Ik vind het wel gezellig zo." Voorzitter en aanvoerder van The Vets Joost van Traa hoopt dat de club nieuwe aanwas krijgt door het WK. ,,Vier jaar geleden was dat wel zo. We krabbelen als club nu weer op na een tijdje structureel te weinig spelers te hebben gehad. Nu dromen we zelfs van een damesteam.”