De legendarische wereldkampioen boksen in het zwaargewicht Muhammad Ali in het beroemde gevecht tegen uitdager Joe Frazier in Manila in 1975. Ali hield de titel.
Volledig scherm
De legendarische wereldkampioen boksen in het zwaargewicht Muhammad Ali in het beroemde gevecht tegen uitdager Joe Frazier in Manila in 1975. Ali hield de titel. © AP

Tekeningen van bokslegende Muhammad Ali onder de hamer

Een zeldzame verzameling schetsen en schilderijen van de Amerikaanse bokser Muhammad Ali wordt volgende week geveild in New York. Dat maakte veilinghuis Bonhams donderdag (lokale tijd) bekend. Voor Ali zou tekenen een prettige manier zijn geweest om te ontspannen na een gevecht of training.

  1. ‘Badr Hari is nog steeds de grootste vechter aller tijden’
    met video

    ‘Badr Hari is nog steeds de grootste vechter aller tijden’

    Badr Hari (37) staat bekend als een knock-outmachine die altijd vol op de aanval vecht, maar heeft tegelijkertijd al jaren geen partij meer winnend afgesloten. Is het zaterdag, tegen Alistair Overeem in de Gelredome, tijd voor een wat behoudender tactiek? Huisanalyticus Remy Bonjasky en Melvin Manhoef, die in ‘Team Hari’ zit, gingen in de vechtsportpodcast In de Ring in discussie en hier lees je (een gedeelte van) dat gesprek terug.