Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © GinoPress B.V.

18-jarige verdachte van gewapende scooterroof mag in vrijheid zijn strafzaak afwachten

VEENENDAAL – De strafzaak tegen een 18-jarige jongen uit Veenendaal is dinsdag door de kinderrechter in Utrecht uitgesteld. De jonge verdachte zou dreigend met een vuurwapen in Veenendaal een scooter hebben gestolen. De jongen blijft op vrije voeten.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Veenendaalse rechercheur (33) lekte over cokemanege: ‘Ze stuurden foto's van mijn kinderen’
  PREMIUM

  Veenendaal­se recher­cheur (33) lekte over cokemanege: ‘Ze stuurden foto's van mijn kinderen’

  Het Openbaar Ministerie eist 3 jaar cel tegen de 33-jarige Patrick van der L. uit Veenendaal. De man wordt verdacht van het verkopen van vertrouwelijke politie-informatie aan onder andere de hoofdverdachte van de cokewasserij in Nijeveen. Deze hoofdverdachte, Oer. H. uit Tilburg, is nog steeds voortvluchtig. Hij verdween in het niets toen op 7 augustus 2020 de grootste cokewasserij van Nederland werd ontmanteld.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal