Volledig scherm
PREMIUM
Het Christelijk Lyceum in Veenendaal © AD

21 noodlokalen voor het Christelijk Lyceum Veenendaal

VEENENDAAL - Er lijkt een oplossing in zicht voor het huisvesten van leerlingen tijdens de verbouwing van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Er komen 21 noodlokalen op het eigen terrein. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van 11 lokalen van voormalig schoolgebouw De Mispel.

Quote

De route tussen de twee locaties is veel rustiger en veiliger.

Willem de Vos, rector-bestuurder

De school aan de Kerkewijk staat aan de vooravond van een renovatie en nieuwbouw. De vraag is waar de ruim tweeduizend leerlingen dan les krijgen. B en W kwamen met het plan van twee verschillende locaties, aan de Mispel (In het zuiden van de stad) en in het voormalige Belcompany gebouw aan de Wageningselaan. De gemeente Veenendaal betaalt 15,2 miljoen euro mee aan de nieuwbouwplannen. 

De ouderraad van het CLV ziet twee locaties niet zitten, omdat hun kinderen dan veel fietskilometers moeten maken over drukke kruispunten en een spoorwegovergang. Het CLV heeft nu een nieuw voorstel bij de gemeenteraad op tafel gelegd waarbij er 21 noodlokalen komen op het eigen terrein.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement