Volledig scherm
Bij de ACV in Ede. © Herman Stover

Afgelopen met afval brengen op maandagavond

VEENENDAAL/WAGENINGEN - Inwoners van Ede, Veenendaal en Wageningen kunnen komende maandag nog één keer 's avonds hun afval wegbrengen naar het plaatselijke brengstation. De proef met de avondopenstelling op de maandagavond houdt in november op.

De afvalbrengstations waren deze zomer langer open op de maandagavond omdat er veel behoefte aan zou zijn. Normaal gesproken moeten werkende mensen op de drukke zaterdag aanschuiven in de lange rij voor de brengstations om hun afval weg te brengen. 

Reden voor afvalinzamelaar ACV om sinds afgelopen juni te gaan experimenteren met een sluiting op de maandagochtend en een openstelling tot 20.00 uur op de maandagavond.

Evaluatie of het voor herhaling vatbaar is

De bevindingen worden geëvalueerd waarna de ACV gaat kijken of de avondopenstelling aan is geslagen en of de proef volgend jaar voor herhaling vatbaar is. ACV verzamelt alle bezoekersdata van de avondopenstelling en geeft ook inwoners van de drie gemeenten de mogelijkheid om een enquête invullen op de website van ACV.

‘De resultaten nemen wij mee in ons besluit om het afvalbrengstation in 2020 opnieuw in de zomermaanden open te stellen op een avond', aldus ACV. De openingstijden per 1 november 2019 zijn op de maandag weer van 8.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur 's middags.