Volledig scherm
De in mei in gebruik gestelde grondfontein op parkeerplaats de Brink in Veenendaal-Oost. © Herman Stöver

Bedriegertjes in Veenendaal doen het weer

updateVEENENDAAL - Goed nieuws voor de kinderen in Veenendaal-Oost: de Bedriegertjes doen het weer. De gemeente heeft de niet functionerende fontein weer snel aan de praat gekregen.

Wie nu op de knop drukt om de fontein in de Veenendaalse nieuwbouwwijk te activeren, kan weer van het waterballet genieten. De klok van de Bedriegertjes staat ingesteld op de tijd van 10.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds.

21 waterstralen

De Bedriegertjes is de naam van de fonteinvloer die onderdeel is van de centrale looproute die over het plein van De Brink loopt. De 21 waterstralen worden 'Bedriegertjes' genoemd omdat zij onopvallend in de straat zijn verwerkt en op willekeurige momenten afzonderlijk van elkaar beginnen te spuiten.

Aan de westzijde van de bedriegertjes staat een paal met knop die kan worden ingedrukt om het schone leidingwater uit de nozzles (spuitmondjes) te laten spuiten. Het water dat valt op de straat infiltreert vervolgens in de grond. 

In Ede en Rhenen zijn de bedriegertjesfonteinen erg populair, in Wageningen kampte die fontein met problemen.

Volledig scherm
Kinderen in Ede vermaken zich in de bedriegertjesfontein op de Markt. © Herman Stöver
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement