Boeken komen en gaan weer in de Veenendaalse bibliotheek.
Volledig scherm
Boeken komen en gaan weer in de Veenendaalse bibliotheek. © bibliotheek veenendaal

Bieb Veenendaal weer open: goed voor 2000 uitgeleende boeken op de eerste dag

VEENENDAAL - Veenendaal weet de weg naar de bibliotheek weer te vinden. Op de eerste dag van de heropening heeft de bieb in de Cultuurfabriek al 800 mensen over de vloer gekregen die goed waren voor zo'n 2.000 boeken en tijdschriften.

,,Het is heel fijn om te merken dat onze leden blij zijn dat ze weer naar ons kunnen komen,” aldus directeur Mieke van Dijk van de Veenendaalse bibliotheek. ,,En wij zijn blij met hun komst en enthousiasme. Het was een mooie dag.”

Dinsdag ging de bieb weer voor het eerst open. Sinds de sluiting vanwege de coronacrisis konden liefhebbers wel regelmatig afgeschreven boeken halen die buiten voor de deur werden neergezet.

Voor de komende tijd kunnen mensen weer hun oude boeken inleveren en nieuwe boeken lenen, tot versoepelingen in de landelijke richtlijnen langer verblijf mogelijk maken.

Controleren met aantallen mandjes

Via boodschappenmandjes, die na elk gebruik gedesinfecteerd worden, houden de medewerkers bij hoeveel mensen er op de verschillende verdiepingen van de Bibliotheek waren. Zo is het altijd mogelijk om voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Morgenochtend is het even opletten: van 10 tot 13 uur mogen alleen bezoekers van 60 jaar en ouder naar binnen. Dat is onderdeel van de aangepaste openingstijden. De ‘ouderenuurtjes’ zijn ook vrijdag van 10 tot 13 uur.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal