Mogelijk honderden Veenendalers besmet met corona.
Volledig scherm
Mogelijk honderden Veenendalers besmet met corona. © ANP

Burgemeester Kats: ‘Heel veel Veenendalers besmet met coronavirus’

VEENENAAL - Heel veel Veenendalers zijn besmet met het coronavirus. Misschien wel honderden, meldt Gert-Jan Kats, burgemeester van Veenendaal, op Twitter. 

Hij trekt die conclusie uit gesprekken die hij met huisartsen heeft. Die hebben Kats laten weten dat het op de ‘hoestspreekuren’ erg druk is.

Heel veel Veenendalers zitten ziek thuis. De huisartsen maken zich zorgen over hoe het er volgende week aan toe gaat en vrezen meer besmettingen.

Blijf thuis

Kats doet daarom een oproep aan mensen om zich echt aan alle maatregelen van het kabinet te houden. Dus blijf thuis als je niet perse de deur uit hoeft en zeker als je verkouden bent, hoest en/of koorts hebt. En houd afstand.

Het RIVM meldde donderdagmiddag dat er op dit moment zeker 7 inwoners van Veenendaal besmet zijn. Deze mensen zijn getest omdat ze hoogst waarschijnlijk ernstig ziek zijn. Ook gisteren waren het er 7. Dinsdag nog 6 en zondag waren het er 3. Het aantal officiële besmettingen loopt dus op in Veenendaal. 

Ede koploper

Dat geldt ook voor de andere gemeenten in de Vallei. Ede is daarbij koploper. Die gemeente telde zondag 16 officiële besmettingen. Inmiddels zijn het er 33. 5 meer dan woensdag. 

In Wageningen is er een patiënt met Covid-19 bijgekomen. De teller staat nu op 4, dat waren er 3. Ook in Rhenen is er een bijgekomen. Dat zorgt ervoor dat volgens officiële cijfers die gemeente nu 2 coronapatiënten telt.  

Positief getest

In de Utrechtse Heuvelrug zijn 2 mensen deze donderdag positief getest, waardoor het aantal bevestigde patiënten volgens het RIVM nu uitkomt op 17. Dat waren er zondag nog 11. Opmerkelijk genoeg is in Renswoude nog niemand positief getest op Covid-19.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal