Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Burgemeester sluit bedrijfspand Veenendaal na vondst vuurwapens

VEENENDAAL - Bij een controle in Veenendaal zijn bij een bedrijf aan de Korte Molenstraat vuurwapens en grote sommen contant geld aangetroffen. Burgemeester Kats van Veenendaal heeft besloten dat het bedrijfspand gesloten moet worden.

Afgelopen week voerden de gemeente Veenendaal, de omgevingsdienst regio Utrecht, netwerkbeheerder Stedin, de politie en de belastingdienst een onaangekondigde integrale controle uit bij diverse autobedrijven in Veenendaal. 

Bij de controle zijn bij een bedrijf aan de Korte Molenstraat vuurwapens en grote sommen contant geld aangetroffen. Eerder werd nog gemeld dat er een nader onderzoek liep naar het bedrijf. Burgemeester Gert-Jan Kats zal nu overgaan tot sluiting van dit bedrijfspand, meldt de gemeente. Daarnaast zijn er bij een aantal bedrijven milieuovertredingen en illegale bouwwerken aangetroffen.

Burgemeester Kats: ,,Dit soort controles toont wederom aan dat het belangrijk is om zicht te krijgen op de activiteiten van de bedrijven. We hebben in Veenendaal veel autobedrijven die hun zaken prima voor elkaar hebben, maar een aantal heeft dat ook niet. Ik heb besloten de bedrijven te sluiten waar criminele activiteiten zijn aangetroffen en we zullen handhavend optreden tegen alle andere overtredingen.”