De opening van het Ontmoetingshuis, zeven jaar geleden. Er zitten nu drie scholen in het gebouw die uit hun jasje zijn gegroeid.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van het Ontmoetingshuis, zeven jaar geleden. Er zitten nu drie scholen in het gebouw die uit hun jasje zijn gegroeid. © Herman Stover

D-day nadert voor schoolstrijd Veenendaal: of openbaar onderwijs weg uit de wijk of een nieuw gebouw

VEENENDAAL - Het lokalentekort van de drie scholen in Veenendaal-Oost kan op twee manieren opgelost worden. Of de openbare school Balans moet verdwijnen uit de wijk, of er komt een nieuw schoolgebouw in Veenendaal-Oost, waar een van de drie scholen naartoe gaat. Wethouder Marco Verloop gaat die twee scenario’s verder uitwerken. Op 24 juni valt de beslissing.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal