Volledig scherm
Op de foto van Opsporing Verzocht is de vrouw nauwelijks te herkennen. © Opsporing Verzocht

Dief pint tienduizenden euro's spaargeld met gestolen pas van Veenendaals slachtoffer

VideoVEENENDAAL - Je kunt je voorstellen dat een nachtmerrie zo begint. Je komt thuis na het winkelen en merkt dat alle bankpasje uit je portemonnee weg zijn. Dan check je de bankrekening. Je grootste angst blijkt uit te komen: tienduizenden euro's weg van je spaarrekening. Een 50-jarig Veenendaals slachtoffer overkwam het. 

Kennelijk keek tijdens het winkelen in het stadscentrum op 5 januari dit jaar een latere dief haar pincode af tijdens het betalen aan een kassa. Die persoon of een samenwerkende dader moet op een onbewaakt moment de pasjes hebben gestolen. En nog terwijl de vrouw in de stad winkelde, werden de eerste bedragen van haar rekening opgenomen. 

Bij thuiskomst was dus een enorm bedrag weg. De politie is in haar onderzoek nog niet bij de dader(s) uitgekomen. Wel zijn er opnamen van een kleine, blonde vrouw in de buurt van het slachtoffer in een juwelierszaak en later bij een pinautomaat waar zij geld opneemt. 

Twee tips binnen

Met die beelden hoopt de politie verder te komen in het onderzoek. Na de uitzending dinsdagavond kreeg de politie twee tips binnen die nog nagetrokken moeten worden. Maar een aanhouding van de dader(s) laat nog op zich wachten. ,,De twee tips zijn helaas niet heel bruikbaar. Maar een tip had een beller wel: zorg ervoor dat je pinlimiet niet te hoog staat ingesteld. Dan kan een dief niet meteen zo veel geld van de rekening halen’’, reageert een politiewoordvoerder. ,,Dat is natuurlijk wel een goed advies.’’