Volledig scherm
PREMIUM
Het Dak van de Markt in Veenendaal: het bekendste café van de regio, tegen wil en dank. © Herman Stöver

Een explosie van geweld in Veenendaal, nog heel veel vraagtekens

Terugblik 2019Verslaggevers van ‘De Gelderlander’ kijken terug op opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen uit 2019. In deze aflevering: Bart Eulen over de aanslagen op een Veenendaalse kroeg.

Een handgranaat, twee molotovcocktails, brandstichting, een verwoeste bestelbus en een regen aan kogels. Allemaal gericht op één man. De bekendste Veenendaler was dit jaar - tegen wil en dank - kroegbaas en lachgashandelaar Sytse Tamminga.

Terug naar die vroege ochtend in september. Bijna waren we Het Dak van de Markt, het Veenendaalse café dat in 2018 tot drie keer toe door onbekende schutters onder vuur was genomen, alweer vergeten.

Het zou nu, na ruim een jaar zonder incidenten, toch niet wéér raak zijn? In het holst van de nacht had er brand gewoed. Even later bleek de vrees van het barpersoneel, dat zich in alle vroegte al voor de kroeg had verzameld, toch werkelijkheid: opnieuw hadden criminelen het op de zaak van uitbater Sytse Tamminga gemunt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.