Volledig scherm
De nieuwjaarsduik in Veenendaal. © Herman Stöver

Een frisse duik in de Veenendaalse surfvijver

VEENENDAAL - Enkele tientallen Veenendalers gingen op nieuwjaarsdag met een frisse duik het nieuwe jaar in. Onder het toeziend oog van dik ingepakte bezoekers konden 's ze middags het koude water van de Surfvijver in om daar deel te nemen aan de traditionele nieuwjaarsduik.

Volledig scherm
De nieuwjaarsduik in Veenendaal. © Herman Stöver

Niet alleen in Veenendaal konden de liefhebbers een frisse duik nemen. In Otterlo gingen enkele tientallen mensen het water in om daarna als beloning een Unox-muts, erwtensoep en warme chocolademelk op te halen.

In Ede konden de bezoekers een duik nemen in het koude water van het natuurgezuiverde buitenbad van Zwembad de Peppel. Hoewel de temperatuur rond de 5 graden, trotseerden meer dan 100 mensen de kou en namen een duik.

De nieuwjaarsduik in Rhenen ging om organisatorische redenen niet door, volgend jaar hopen ze in Rhenen weer een duik in het water van de Nederrijn te organiseren.

  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.