Volledig scherm
Pootje baden tijdens Veenendaal aan Zee, een van de initiatieven op het stadsstrand. © Herman Stöver, Raphael Drent

Een zee en een Proms concert op het stadsstrand

VEENENDAAL Veenendaal ligt straks weer aan zee. Op vrijdag 6 september wordt er voor ouderen weer Veenendaal aan Zee gehouden, een groot zwembad op het stadsstrand waar mensen kunnen pootjebaden.

Veenendaal aan Zee is voor ouderen die zelf niet meer naar zee kunnen. Onder het motto ‘dan brengen we de zee naar de ouderen’ wordt op het stadsstrand een groot bad neergezet. Het wordt dit jaar voor de vierde keer op rij georganiseerd door de stichting Goed voor Elkaar in samenwerking met de Rotaryclub Veenendaal. Naast pootjebaden in het bad is er ook muzikaal vertier. 

Roelie Struik van Goed voor Elkaar laat weten dat er nog plekken beschikbaar zijn voor ouderen die er bij willen zijn bij Veenendaal aan Zee. ,,Het is gratis, maar het is wel de bedoeling dat mensen zich van tevoren bij ons aanmelden.” Dan kan via een e-mail aan aanmelden@ditisgve.nl of via 06-87519777.

Veenendaalse Proms op het strand

Komend zaterdagavond staat het stadsstrand in het teken van de Veenendaalse Night of the Proms. Dat is een muzikale avond met een gelegenheidsorkest van ruim 60 Veenendaalse muzikanten, zangers en zangeressen. Zij geven gezamenlijk een concert op het Stadsstrand in Veenendaal waarbij verschillende muzieksoorten voorbij komen. De toegang is gratis en het concert begint om 21 uur.

Of evenementen als de Proms en Veenendaal aan Zee volgend jaar allemaal doorgaan, is nog niet bekend. Dit najaar beginnen de bouwwerkzaamheden op het stadsstrand. Daar worden woningen en winkels gebouwd op een deel van het terrein. Het stadsstrand keert wel voor een deel terug, maar het is nog bekend hoe lang de werkzaamheden precies gaan duren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement