Volledig scherm
Een kerkdienst met doop bij Mozaiek0318 in Veenendaal. © Raphael Drent

EO neemt een kijkje bij Mozaïek0318 in Veenendaal

VEENENDAAL Het EO-televisieprogramma ‘Zie je Zondag’ besteedt op drie zondagen aandacht aan de evangelische gemeente Mozaïek0318 in Veenendaal. 

In het EO-programma gaat presentator Marleen Stelling op zoek naar de kracht van de kerk. In de vierde serie van drie afleveringen staat de evangelische gemeente Mozaïek0318 in Veenendaal centraal. Het betreft de afleveringen van 10, 17 en 24 november die uitgezonden worden om 09.20 uur op NPO 2.

Van huiskamer tot grote zaal

Mozaïek0318, opgericht door Kees Kraayenoord, begon een aantal jaar geleden als een groepje gelijkgestemden in een huiskamer en groeide uit tot een kerk die iedere zondag drie diensten houdt. Wekelijks komen daar duizenden mensen op af.

In het televisieprogramma ontmoet Marleen Stelling onder andere Frans en Helma van Ewijk. Zij staan aan het hoofd van een ‘Love2Meet-groep’. Binnen de enorme gemeente vinden leden elkaar in deze groepen rond een gemeenschappelijke interesse, in dit geval motorrijden.

Soepfiets

In een andere aflevering is er aandacht voor Rijk Harmen. Hij ontwikkelde hij het idee van een soepfiets, waarmee hij iedere donderdagavond op pad gaat om dak- en thuislozen van soep en broodjes te voorzien.