De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
De omgeving van knooppunt Veenendaal-De Klomp is in beeld voor grootschalige woningbouw. De A12-afslag Veenendaal ligt er voor de deur. © Herman Stöver

Er moet een tweede Veenendaal bij in Foodvalley-Zuid. Maar waar dan?

woningnood in de valleiEDE - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het voornaamste antwoord van de gemeenten in Regio Foodvalley op de steeds toenemende krapte op de woningmarkt. Tot 2040 moeten er 40.000  huizen worden opgeleverd, waarvan minstens de helft betaalbaar.

2 reacties

  • Rijn van Dijk

    1 jaar geleden
    De hamvraag is niet waar er gebouwd moet worden maar of er wel gebouwd moet worden. Iedereen papegaait elkaar maar na. Een miljoen huizen erbij, waarom? Natuurlijk er nu een tekort, maar een miljoen? CBS rekende uit dat dit komt door de bevolkingsgroei in Nederland. Ook waar die groei vandaan komt, ziehier de oplossing. Bovendien moeten al die huizen verwarmd worden, gevolg, nog meet gezeur over klimaat. Gewoon de grote steden de lucht in zonder architectonische hoogstandjes.
  • janneke Jansen

    1 jaar geleden
    Het zal allemaal wel, maar op een gegeven moment is het echt te vol. Zelf woon ik in Rhenen waar nog enkele plaatsen zijn, maar ook niet veel. En te veel mensen allemaal nog dichter op elkaar, veroorzaakt burenruzies door geluidshinder. Veel koophuizen die nog onbetaalbaarder worden. Wie de oplossing weet ....

In samenwerking met indebuurt Veenendaal