In Rhenen werden de reclames uit de bushokjes verwijderd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Rhenen werden de reclames uit de bushokjes verwijderd. © Herman Stöver

Geen censuur in Veenendaalse bushokjes: reclame voor omstreden datingsite toegestaan

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal wil geen censuur toepassen op reclame-uitingen in bushokjes. De SGP had gevraagd advertenties van Second Love van de haltes te weren, maar het gemeentebestuur heeft dit verzoek afgewezen. Buurgemeente Rhenen deed onlangs de gewraakte reclamecampagne wel in de ban.

De SGP in Veenendaal is van mening dat de reclame van Second Love het huwelijk ondermijnt en aanzet tot echtscheidingen. Het raadslid Dick Both had daarom schriftelijke vragen gesteld over de advertentie. Both vraagt onder meer naar de mogelijkheden om de advertenties te weigeren.

Veenendaal kan geen advertenties weigeren

Quote

De contrac­tant heeft uit eigen beweging besloten deze reclame-ui­ting niet meer te tonen.

gemeente Veenendaal

Veenendaal heeft die mogelijkheid echter niet en verwijst naar een contract met Exterion Media, het bedrijf dat de exploitatie van de hokjes heeft.

 ,,De uitingen moeten voldoen aan de Welstandsnota en aan de eisen van de reclamecodecommissie. Binnen deze voorwaarden is de bovengenoemde reclame toegestaan en heeft de reclamecodecommissie de uitspraak gedaan, dat tot nu toe de grens van het toelaatbare niet te buiten wordt gegaan.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Veenendaal