Volledig scherm
Drie weken lang groot onderhoud aan het wedstrijdbad van zwembad De Vallei. © Herman Stöver

Groot onderhoud aan wedstrijdbad van De Vallei

VEENENDAAL De zwemmers in Veenendaal moeten het even doen zonder wedstrijdbad. Het grote bad van De Vallei ondergaat deze dagen een grote opknapbeurt. Drie weken lang zijn de mensen van Sportservice Veenendaal bezig om het bad er weer als herboren uit te laten zien.

Op maandag 19 augustus gaat het bad weer open, vertelt Sjoerd van Stokkum van Sportservice Veenendaal, de beheerder van onder andere het zwembad. ,,Al het water is eruit gehaald, daarna zijn alle tegels schoongemaakt.” 

Daar zijn tientallen medewerkers mee bezig geweest. Ook om het bad heen wordt er hard gewerkt om tribunes, tegels en voegen weer kraakhelder te krijgen.

Eens in de vijf jaar

,,Het is groot onderhoud", aldus Van Stokkum. ,,Eens in de vijf jaar moet je dat doen. Het is vervelend voor de gebruikers dat ze er drie weken geen gebruik van kunnen maken, maar ze hebben er wel begrip voor. Ze krijgen er ook weer een mooi bad voor terug.”

De afgelopen week werd het bad weer gevuld. Een kwestie van dagen. ,,Dat vul je niet zomaar even, er gaat heel wat water in.” Wel gewoon ‘kraanwater’. ,,Je kunt ook niet te veel water ineens doen, je moet wel rekening houden met de waterdruk van de rest van Veenendaal.” 

De komende week wordt het water ook helemaal klaar gemaakt voor zwemmers met middelen die voor een goede hygiëne zorgen. Deze week wordt er vooral veel technisch onderhoud gepleegd.

Drukke zomer voor Sportservice

Het is sowieso een drukke zomer voor Sportservice Veenendaal. Onlangs heeft sporthal West een compleet nieuwe vloer gekregen. Ook de kunstgrasvelden van voetbalclubs DOVO en GVVV werden deze zomer vervangen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement