Grote brand in bedrijfspand Superkeukens in Veenendaal onder controle

update + videoVEENENDAAL - In Veenendaal is een magazijn van Superkeukens aan de Smalle Zijde door een brand verwoest. Die brak begin van de nacht uit. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle, maar is donderdagochtend nog steeds bezig met nablussen.

De brandweer is lange tijd bezig geweest om te voorkomen dat brand zich uitbreidde. De hele loods is bij de brand verloren gegaan.

Volgens de brandweer gaat het om een ‘zeer grote brand’. De brandweer gaat ervan uit dat er niemand gewond is geraakt. De brandweer rukte uit met vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers om het vuur te bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht woedde de brand in een van de loodsen van het complex van de keukenzaak. Kort voor 01.30 probeerde de brandweer te voorkomen dat de brand zou overslaan naar andere delen, waaronder de showroom, en nabij gelegen bedrijfspanden.

Het is volgens de woordvoerder te gevaarlijk om het gebouw binnen te gaan, wat de bestrijding extra lastig maakte. De brand was korte tijd uitslaand, maar later was er vooral sprake van veel rookontwikkeling. De bestrijding neemt naar verwachting nog uren in beslag. 

Waarschuwing

De brandweer vroeg omwonenden die last hebben van de rook: sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat er weinig woningen in de baan van de rook liggen.

,,Door het snel en grootschalig inzetten van bluseenheden is voorkomen dat het gehele pand verloren is gegaan”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Over de mogelijke oorzaak van de brand is volgens de woordvoerder nog niets te zeggen.

Volledig scherm
De brandweer bestrijdt de brand in Veenendaal. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement