Hardloopwedstrijd dwars door Veenendaalse gebouwen heen

VideoHardlopen dwars door Veenendaalse gebouwen heen. Een dikke honderd deelnemers deden dat deze zaterdag, van winkels tot het bejaardenhuis.

Het is weer eens wat anders dan over straat hollen. De tweede editie van de 'inside the city' run door Veenendaal ging dit jaar door nieuwe gebouwen heen. Het leuke van de 5 kilometer lange loop is dat de hardlopers door gebouwen mogen rennen waar dat normaal niet kan. Zo waren zaterdag de jumbo supermarkt, het zwembad, een middelbare school, een boekenwinkel, bejaardenhuis en gemeentehuis geopend.

Rustig door het bejaardenhuis

Jolanda van de Haar (Veenendaal), Anita van Soest (Amerongen) en Janita van Erven (Overberg) hadden genoten van de loop. Het leukste? ,,Door de winkel heen rennen, en ook door het bejaardenhuis. Daar hebben we wel iets rustiger aangedaan.’’

Bij het muziekcentrum De Troubadour ging het tempo juist omhoog. Van de Haar: ,,Daar speelden ze up tempo muziek, ga je gelijk harder lopen.’’ Anita van Soest: ,,Grappig is ook dat elk gebouw weer anders ruikt. Ik hoop dat ze het volgend jaar weer doen.’’ Ook het gemeentehuis met een rondje door de raadszaal en de trouwzaal vielen in de smaak.

Derde editie

Organisator Sanne Heymann: ,,Ik weet niet of er nog een derde editie komt, ik hoop wel dat het blijft, maar misschien dat iemand anders het op kan pakken. Een stilterun door het bos lijkt me ook wel mooi.

Volledig scherm
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement