Volledig scherm
Al Amana © Google Streetview

Info komt te laat: geen islamitische school in Veenendaal

EDE/VEENENDAAL - Er komt voorlopig geen islamitische basisschool in Veenendaal. De reden deze keer: de initiatiefnemer heeft zijn informatie te laat aangeleverd bij de gemeente.

Die initiatiefnemer is de Stichting Ede voor Islamitisch Onderwijs en Opvoeding. In Ede is al een islamitische basisschool waar ook veel Veenendaalse kinderen op zitten. In het verleden heeft directeur Karim Salihi namens die Al Amana school al eerder geprobeerd om een islamitische school van de grond te krijgen in Veenendaal. De gemeente heeft dat eerder afgewezen omdat er niet genoeg potentiële leerlingen zijn. Twee jaar terug zaten er rond de 170 Veenendaalse kinderen op de Al Amana school in Ede. De norm is minimaal 320 leerlingen.

Te laat

Dit jaar is er een nieuwe poging gedaan. Maar in een eerste aanvraag ontbraken gegevens, waaronder de prognose van het aantal te verwachten leerlingen. De gegevens moesten op 1 april binnen zijn maar de Edese stichting overschreed die 'fatale termijn': de gegevens kwamen pas op 3 april binnen. De stichting tekende bezwaar aan bij de gemeente Veenendaal, maar de bezwarencommissie heeft dat bezwaar afgewezen.

Een dependance oprichten van Al Amana in Veenendaal is geen optie. De afstand tot de hoofdlocatie in Ede is daarvoor te groot.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement