fontein Veenendaal
Volledig scherm
PREMIUM
fontein Veenendaal © DG

Jarenlang verwaarloosd kunstwerk verdwijnt uit Veenendaal, tot grote ontsteltenis van kunstenaar

VEENENDAAL - Telkens beloften, geen daden. Veenendaal verwaarloosde jarenlang het kunstwerk ‘Oud ontmoet nieuw’ - de fontein bij theater Lampegiet - van de gerenommeerde kunstenaar Hedda Willem Buijs. De gemeente wil het werk medio 2021 verwijderen, tot ontsteltenis van de kunstenaar.

2 reacties

 • Wim

  1 maand geleden
  De heer Buis heeft indertijd, naar ik aanneem, een redelijke vergoeding gekregen uit de subsidiepot voor kunstenaars, de Gemeente Veenendaal heeft in de jaren daarna tonnen aan geld besteed aan onderhoud en reparatiekosten. Toen het "Kunstwerk" en gewillig object werd van vandalisme, graffiti liepen de kosten de spuigaten uit en moet je jezelf afvragen of dit zogenaamde kunstwerk dat nauwelijks nog door de bewoners wordt gewaardeerd nog moet blijven bestaan.
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Ik erger mij al jaren aan de vervallen bak met een roestvrijstalen kolom in het midden die vroeger als fontein dienst deed. Nooit geweten dat dit een "kunstwerk" is. Laat in het vervolg dit soort dingen a.u.b. gewoon aanleggen door een aannemer en/of hovenier.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’