Volledig scherm
Mart de Jong van GVVV scoort de 2-1 tegen Noordwijk afgelopen zaterdag. © BSR Agency

Johan Jansen ziet GVVV als
underdog tegen Helmond Sport

VEENENDAAL - Tweededivisionist GVVV neemt het vanavond in Veenendaal in de eerste ronde van de KNVB-beker als underdog op tegen Helmond Sport, de nummer vijftien van de eerste divisie. Alleen GVVV in uitzonderlijk goeden doen maakt volgens doelman Johan Jansen kans een ronde verder te komen.

Jansen (30) draait er niet om heen. „Het zal een heidens karwei worden om van Helmond Sport te winnen. Niet dat ik Helmond Sport een topploeg vind, maar we zitten zelf in een periode, waarin het niet zo lekker loopt. Zeker thuis. We hebben deze competitie op eigen veld nog geen wedstrijd gewonnen.”

Jansen is bezig aan zijn negende seizoen bij de Veenendaalse Blauwen en maakte onderdeel uit van de ploeg, die in het seizoen 2011/2012 furore maakte door Excelsior Rotterdam (0-3) en Sparta Rotterdam (1-1, 4-5 na strafschoppen) uit het bekertoernooi te knikkeren en in de kwartfinale eervol strandde tegen AZ: 2-1.

Strafschoppenserie op Het Kasteel 

Als keeper is Jansen vooral de strafschoppenserie op Het Kasteel tegen Sparta bijgebleven. Hij stopte de vierde van de Rotterdammers en weet nog precies wie hem nam. „Donovan Slijngaard, die naam vergeet ik nooit meer”, vertelt Jansen met een lach.

Het laatste noemenswaardige wapenfeit van GVVV in het bekertoernooi dateert van ruim twee jaar geleden toen FC Dordrecht op Panhuis met 1-0 werd verslagen. Later in het toernooi was SC Cambuur met 3-0 te sterk.

„We hebben zeker een verleden in het bekertoernooi en willen daar graag een vervolg aan geven. Dan moeten weer boven onszelf uitgroeien”, denkt Jansen.

GVVV-Helmond Sport (vanavond, 19.45 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).