Steeds meer mensen besmet met het corona-virus.
Volledig scherm
Steeds meer mensen besmet met het corona-virus. © ANP

Meer besmetting met corona in Veenendaal, groei in Ede vlakt af

VEENENDAAL - Het aantal mensen dat besmet is met corona, blijft stijgen in de Vallei. Veenendaal kent de grootste stijging volgens de meest recente cijfers van het RIVM. Zondag waren er nog 15 mensen positief getest, deze maandag zijn dat er 20.

Inmiddels zijn er drie Veenendalers overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldde burgemeester Gert-Jan Kats op Twitter. Kats meldde op zondag een tweede overleden Veenendaler. 

Maandag moest hij opnieuw een sterfgeval melden: ‘Opnieuw kreeg ik een verdrietig bericht. Naast 5 nieuwe vastgestelde besmettingen is opnieuw een Veenendaler overleden aan de gevolgen van het coronavirus’, aldus de burgemeester.

De groei in Ede vlakt iets af. De afgelopen dagen steeg het aantal mensen dat positief was getest op covid-19 in die gemeente hard. Zondag waren het er 49. Daar is nu maar een persoon bij gekomen. Het aantal mensen dat positief is getest, komt nu uit op 50.

Positief getest

Dat zegt niets over het daadwerkelijk aantal personen dat ziek is, liet burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal al eerder weten. Volgens huisartsen in Veenendaal zouden dat er honderden zijn.

Het RIVM geeft echter alleen de aantallen door die positief getest zijn. Dat zijn vaak mensen die ernstig ziek zijn.

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug steeg het aantal covid-patiënten van 30 naar 32. In Wageningen blijft het 8, in Rhenen blijft het 6. In Renswoude is er nu een persoon besmet. 

In samenwerking met indebuurt Veenendaal