Volledig scherm
De Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal op archiefbeeld.

Nieuw onderdak voor Scheepjeswolharmonie in Veenendaal

VEENENDAAL - De Veenendaalse Scheepjeswolharmonie heeft nieuw onderdak gevonden. De bekende harmonie dreigde dakloos te worden maar heeft nu een plek gevonden aan de Smalle Zijde.

De harmonie zat jarenlang in een gebouw aan de Schoolstraat maar moest daar eind van 2019 vertrekken. De eigenaar van het gebouw laat het slopen om op de vrijgekomen plek een nieuwe fabriekshal te bouwen. 

SP’er Sietse van der Bij vroeg aandacht bij wethouder Dylan Lochtenberg voor de kwestie in de raadscommissie. Want dat de bekende harmonie dakloos zou worden, dat moest voorkomen worden, aldus Van der Bij. ,,Zij zoeken snel een permanente oplossing. Deze vereniging en haar activiteiten zijn een stuk cultuur en van zijn cultuurhistorisch gezien van grote waarde voor Veenendaal.”

De wethouder zegde toe zijn best te willen doen maar veel kon hij niet voor de harmonie betekenen. Voorzitter Hanno Luteijn van de Scheepjeswolharmonie heeft echter laten weten dat het de vereniging zelf is gelukt om ergens anders onderdak te vinden. ,,We hebben nu een onderkomen gevonden aan de Smalle Zijde 12 waar we kunnen repeteren en onze instrumenten bewaren.”

Met ingang van 7 januari is de harmonie daar weer actief.