Volledig scherm
Café Het Dak van de Markt in Veenendaal. © Herman Stöver

Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.

In een tijdsbestek van twee jaar werd het café meermaals beschoten, ging er een brandbom door de ruit en werd een handgranaat voor de deur gelegd. De intimidatiepogingen bleven niet beperkt tot het café. Een bestelbus van het lachgasbedrijf van de uitbater werd in brand gestoken. Ook zijn familie moest het ontgelden: bij de zaak van zijn broer werd brand gesticht. 

Waarschijnlijk de deur gewezen

De geplaagde uitbater zou bij de strijd zijn betrokken geraakt doordat mensen van één van die partijen hoogstwaarschijnlijk de deur zijn gewezen bij zijn kroeg, meldde hij eind vorig jaar op Facebook. ‘Waardoor de gedachte is ontstaan dat wij als Dak partij kozen.’

Het Openbaar Ministerie loofde 15.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden naar de dader(s) van de intimidatiepogingen. Dat tipgeld staat nog altijd, laat een politiewoordvoerder weten, omdat het onderzoek nog loopt. Ze bevestigt dat de uitbater zijn bevindingen met de politie heeft gedeeld. ,,Er is veel contact geweest met de aangever, er is meermaals gesproken.’’ Toch heeft dat, ‘ondanks alle inspanningen in het onderzoek’, niet geleid tot aanhoudingen.