Volledig scherm
Linette Dijk (tweede van links) op de plek waar Thoomesplein en Stipplein samenkomen. © Fotostudio7

Onthulling bronzen beelden in het centrum van Veenendaal

VEENENDAAL - Het Thoomesplein en Kees Stipplein in het Veenendaalse centrum worden volgende week twee beelden rijker. Op 12 oktober worden twee bronzen beelden onthuld die door de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk zijn gemaakt.

Het zijn twee beelden die de verbinding leggen tussen het Thoomesplein en het Kees Stipplein, nieuwe pleinen in het centrum van Veenendaal. De kunstwerken zijn een initiatief van kunstenares Linette Dijk in opdracht van Stichting Kunst in het Centrum. 

De stichting vindt investeren in het culturele hart van Veenendaal erg belangrijk en ziet het als haar taak om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren met beeldbepalende kunstwerken. De gemeente Veenendaal heeft ook een bijdrage geleverd.

Beelden om het winkelcentrum te verlevendigen

De beelden moeten het winkelcentrum verlevendigen, aldus wethouder Engbert Stroobosscher bij de lancering van het plan vorig jaar. ,,Daarnaast versterken de kunstwerken ook de verbinding tussen het Kees Stipplein en het Thoomesplein, waardoor de looproute tussen deze twee pleinen en ook de route langs de gracht wordt versterkt.’’

Dijk kwam in 2017 met het plan. Eind februari 2018 meldden B en W dat ze bereid waren om maximaal 35.000 euro bij te dragen aan het project.

Op zaterdag 12 oktober onthullen wethouders Engbert Stroobosscher en Dylan Lochtenberg de kunstwerken.