De voormalige Pniëlkerk opent op 14 september de deuren als Downtown.
Volledig scherm
De voormalige Pniëlkerk opent op 14 september de deuren als Downtown. © Herman Stöver

Opening Downtown spil in open monumentendag Veenendaal

VEENENDAAL - Plekken van plezier. Dat is op 14 september het thema in Veenendaal van de open monumentendag en dag van de architectuur. Dan gaat ook de nieuwste plek van plezier open in Veenendaal. Downtown opent dan de deuren in de voormalige Pniëlkerk in het centrum. 

Momenteel staat de voormalige Pniëlkerk aan het Thoomesplein nog in de steigers maar op zaterdag 14 september gaan de deuren om 10.00 uur open. Downtown is een initiatief van De Basiliek. Veenendalers kunnen er straks terecht voor een koffie, een lunch of om te werken in een van de ontmoetingsruimtes. Daarnaast wil Downtown een luisterend oor bieden aan mensen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de maatschappij ervaren.

Op zaterdag is er een open huis van 10.00 tot 16.00 uur met een presentatie over Historisch Veenendaal. Om 11.00 uur vertrekt stadsgids Jaap Pilon vanaf DownTown voor een gratis stadswandeling langs verschillende plekken van plezier.

Uitreiking Gilbert-architectuurprijs

Een dag eerder is op vrijdagavond 13 september de Avond van de Architectuur met de eerste Gilbert Architectuurprijs. Op de avond zal de jury de winnaar bekendmaken van de prijsvraag over de ‘Gilbertgaard’, een plan voor een terrein aan de Slapersdijk. Die avond is in cultuurgebouw Spectrum, aanmelden is vereist.

Op vrijdagmiddag vanaf 13.30 wordt er met leerlingen van de Patrimoniumschool in DownTown gewerkt aan kijkdozen van zowel het Thoomesplein als het KeesStipplein. De insteek van de kijkdoezen: hoe kunnen deze pleinen in het centrum van Veenendaal zich samen door ontwikkelen als plek van plezier.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Veenendaal