Overname Pokon 'heeft geen gevolgen' voor personeel in Veenendaal

VEENENDAAL - Het bedrijf Pokon Naturado in Veenendaal komt in Britse handen. Branchegenoot Evergreen Garden Care koopt het bedrijf achter het welbekende plantenvoedsel Pokon. Dat bevestigt de voormalige eigenaar Synergia Capital na berichtgeving van de Telegraaf. 

Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De overname heeft geen gevolgen voor de negentig banen bij het Veenendaalse bedrijf, dat ook in Polen een tiental medewerkers heeft. 

Pokon was sinds 2007 in handen van de Nederlandse investeerder Synergia Capital, dat het bedrijf een jaar later samenbracht met Naturado. De onderneming verkoopt naast plantenvoedsel ook meststoffen, gewasbeschermingsproducten en graszaden. Evergreen Garden Care is eigendom van private-equityfirma Exponent.

Volledig scherm
De website van Pokon. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar
    BLOG

    Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar

    Eind dit jaar vier ik een klein jubileum. Dan woon ik twintig jaar in Veenendaal. Maar goed dat mijn twintig jaar jongere ik dat nog niet wist bij de verhuizing. Dan was-ie nooit gegaan. Hij had eigenlijk 21 jaar geleden al in Veenendaal neer moeten strijken. Laat ik maar zeggen dat wonen en leven in dat dorp niet in de categorie te bereiken levensdoelen was opgenomen. Destijds moest je echter wonen in de plaats waar je werkte. Een aanbod dat je niet kon weigeren.