Politie pakt Veenendaler (18) op voor serie gewapende overvallen en straatroof

video | updateVEENENDAAL - De politie heeft een man uit Veendendaal (18) opgepakt voor een reeks overvallen en een straatroof in Veenendaal en Kesteren. Afgelopen dinsdag besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de serie gewapende misdrijven in het afgelopen jaar.

Volgens de politie zijn de overvallen en straatroof waarschijnlijk door een en dezelfde dadergroep uitgevoerd. De dadergroep die de recherche op het oog heeft, is vermoedelijk in wisselende samenstellingen te werk gegaan.

De politie verdenkt de 18-jarige van diefstal met geweld. Bij welke overvallen hij betrokken was, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de recherche de verdachte mede op het spoor kwam door tips die binnenkwamen na de uitzending van Opsporing Verzocht.

Twee personen overvielen op 8 december 2018 de Aldi aan de Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal. Eind december pleegde een groep jongeren een straatroof op het Achterstraatje waarbij een dure merkjas werd gestolen.

Juwelier Kesteren

Eind maart en begin april dit jaar waren er overvallen op snackbar De Vallei en cafetaria TenT in Veenendaal. Op 18 april werd een juwelier in Kesteren overvallen door drie mannen. Van die drie is er een aangehouden door een passant. Het betrof een destijds 16-jarige jongen uit Veenendaal.

Volledig scherm
Opnamen voor Opsporing Verzocht in Veenendaal. © Politie
Volledig scherm
De cafetaria waar zondagnacht de overval plaatsvond. © AS Media
Volledig scherm
Sporenonderzoek naar een overval op een juwelier in Kesteren. © Raphael Drent
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement