Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politieauto bekogeld met zwaar vuurwerk in Veenendaal, man (20) aangehouden

In het uitgaansgebied van Veenendaal is een politieauto zaterdag bekogeld met zwaar vuurwerk. Een 20-jarige man uit de plaats is aangehouden.

Bij het voorval werd ook een omstander geraakt, laat de politie weten. Hoe die er precies aan toe is, is onduidelijk. In Utrecht werden zaterdagavond ook al hulpdiensten bekogeld met zwaar vuurwerk toen zij ter plaatse kwamen voor een portiekbrand aan de Stanleylaan.

De politie is vrijdag een speciale campagne begonnen die moet bijdragen aan een veiligere jaarwisseling voor hulpverleners. ‘Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen’, luidt de boodschap. ,,Die zegt alles, denk ik’’, meldt een woordvoerder van de politie na het incident in Veenendaal. ,,Mensen moeten gewoon niet met vuurwerk gooien.’’

De politie van Veenendaal was gisteren in de weer met vuurwerkgerelateerde overtredingen. Zo werd een andere man opgepakt voor het bezit van driehonderd nitraten. ‘Zwaar verboden vuurwerk’, aldus de politie op Facebook.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement