Volledig scherm
Ambtsketting © Foto: ANP

Portefeuilles nieuw college Veenendaal definitief vastgesteld

VEENENDAAL De portefeuilles van het nieuwe college in Veenendaal zijn definitief vastgesteld. Afgelopen week kwamen de wethouders voor de eerste keer bijeen en werd de verdeling definitief.

Afgelopen donderdag werden de nieuwe wethouders geïnstalleerd en deze week kwamen ze voor de eerste keer bij elkaar om de verdeling van de portefeuilles definitief vast te stellen. De wethouders krijgen ook ieder een eigen deel van Veenendaal als aandachtsgebied.

Burgemeester Piet Zoon heeft onder andere openbare orde en veiligheid, bestuurlijke organisatie, intergemeentelijke samenwerking en integrale toezicht en handhaving in zijn portefeuille. 

Wethouder Engbert Stroobosscher (CU) is verantwoordelijk voor zaken als ruimtelijke ordening en ontwikkeling, volkshuisvesting, stadsbeheer en openbare ruimte en verkeer en vervoer. Hij krijgt Veenendaal-West als aandachtsgebied. VVD-wethouder Dylan Lochtenberg doet dat voor het centrum en Oost en zal zich bezighouden met economie, parkeren, werk en inkomen en cultuur. 

Marco Verloop van de SGP is wijkwethouder Zuid en de komende jaren verantwoordelijk voor duurzaamheid en milieu, circulaire economie en onderwijs en bedrijfsvoering. Wethouder Martijn Beek (ProVeenendaal) krijgt welzijn, sport, volksgezondheid en Wmo in zijn portefeuille, plus Noord Veenendaal.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement