Volledig scherm
De Rondweg-Oost loopt door en langs Veenendaal. © De Gelderlander

Provincie zet plan verbreding Rondweg-Oost Veenendaal door

VEENENDAAL - De provincie Utrecht houdt vast aan het verbreden van de rondweg-Oost in Veenendaal. Dat voorstel gaat in juli naar de Provinciale Staten. 

In het voorstel staat ook een tunnel op de plek waar de N233 de Prins Clauslaan kruist. Zo kunnen inwoners van Veenendaal-Oost zonder de drukke N233 over te steken naar het centrum van de stad rijden. 

Bereikbaar

Volgens de provincie is er dankzij die tunnel ook veel minder geluidsoverlast en kunnen de geluidsschermen worden verlaagd. ,,De Rondweg-Oost Veenendaal is een van de belangrijkste knelpunten in de provincie'', zegt Dennis Straat. ,,Samen met de gemeente Veenendaal willen we dat aanpakken. Door de keuze voor deze variant zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de doorstroming en dragen we bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van een belangrijke kern in de provincie.’

De gekozen variant kost in totaal 41 miljoen euro. De ongelijkvloerse kruising op de Prins Clauslaan kost alleen al 17 miljoen euro. Pas begin 2019 valt het definitieve besluit. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement