Volledig scherm
Q-Park Corridor in Veenendaal © ANP

Q-Park wil hoe dan ook geld zien na parkeerstunt Veenendaal

VEENENDAAL - Parkeerexploitant Q-Park wil geen water bij de wijn doen in een conflict met de gemeente Veenendaal. De gemeente moet van het bedrijf bijna 170.000 euro betalen als compensatie voor een parkeerstunt. Liefst binnen veertien dagen. 

Tussen de gemeente en Q-Park is lange tijd een conflict. Oorzaak was eind 2015 de beslissing in Veenendaal om bezoekers van de drie gemeentelijke parkeergarages op zaterdag gratis te laten parkeren. Dat was tegen het zere been van de eigenaren van drie particuliere parkeergarages die dat oneerlijke concurrentie vinden.

Geen schikking

De rechter zette in 2017 een streep door die proef met gratis parkeren. Over die kwestie lopen nog verschillende andere rechtszaken. Wat betreft de schadeclaim van 170.000 voor gederfde inkomsten had Veenendaal gehoopt tot een schikking te komen. Dat gaat echter niet lukken, schrijft het college nu aan de gemeenteraad. Q-Park blijft op haar strepen staan en dus zou de gemeente binnen veertien dagen het bedrag, waar anders dingen voor de gemeenschap mee zou kunnen worden gedaan, moeten overmaken. 

Q-Park heeft de gemeente gewaarschuwd een bodemprocedure te starten als de gemeente dat niet doet. Veenendaal heeft nu expres verzaakt te betalen, zodat het inderdaad tot een rechtszaak komt. Wanneer die zaak zal dienen, is nog onbekend. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement