Een auto raast voorbij, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een auto raast voorbij, foto ter illustratie. © Chris LaCroix/Free Images

Rechtbank laat Veenendaler vrij die eigen vrouw ontvoerde

VEENENDAAL - Een 46-jarige man uit Veenendaal, die beschuldigd werd van ontvoering, mishandeling en vernieling is door de rechtbank in Utrecht geschorst. De Veenendaler mag vandaag uit de gevangenis en hij moet zich dan bij zijn ouders melden. 

De verdachte mag geen contact zoeken met zijn echtgenote in Veenendaal en twee familieleden.

Drie maanden in voorarrest

De Veenendaler zat al 3 maanden in voorarrest. Hij werd op 8 februari opgepakt in Almere omdat hij zijn echtgenote tegen haar zin naar die plaats zou hebben gereden. In die plaats woont de zus van de verdachte. 

In de rechtbank vertelde de Veenendaler dat hij zijn vrouw met de beste bedoelingen naar zijn zus en zwager had gebracht. Dat adres gebruikten ze wel vaker om af te koelen als ze het niet zo goed ging in hun relatie. Hij ontkende dat hij ook maar iets tegen de zin van zijn vrouw had gedaan.

Meer op kerfstok

Toch lag er een aangifte van de vrouw die hem ervan beschuldigde dat hij met hoge snelheid was weggereden, zodat zij de auto niet uit kon. Ook zou de verdachte de voordeur van de woning van zijn zus in Almere hebben vernield.

De Veenendaler had meer op zijn kerfstok. Hij zou een agent hebben beledigd toen hij een caféverbod overtrad in Veenendaal.

Reclassering

Advocate Esther van Elst gaf aan dat het slachtoffer op verschillende momenten tijdens de ‘ontvoering’ gemakkelijk weg had kunnen lopen. De advocate vertelde ook dat er al een rapport van de reclassering ligt. De Veenendaler is bereid om zich aan alle voorwaarden te houden die in dit rapport staan.

De Veenendaler moet nu een psychische behandeling volgen. Tot die tijd gaat hij bij zijn ouders wonen die volgens de advocate erg betrokken zijn bij hun zoon.

Niet thuis in gevangenis

De rechtbank wees ook het verzoek van de advocate toe om alle familieleden ondervragen. Dat gaat veel tijd kosten. De Veenendaler was erg blij dat hij naar huis mocht. Hij voelde zich niet thuis in de gevangenis tussen al die ‘criminelen’, vertelde hij. De rechtbankvoorzitter waarschuwde de Veenendaler, dat hij direct terug gaat naar de cel als hij een voorwaarde overtreedt.

Wanneer de strafzaak verder gaat is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal