Volledig scherm
De terrassen aan de JG Sandbrinkstraat. © De Gelderlander

Sandbrinkstraat in centrum Veenendaal langer op de schop

updateVEENENDAAL - De werkzaamheden aan de JG Sandbrinkstraat en het Horecaplein in het Veenendaalse centrum gaan langer duren. De reconstructie van de straat duurt nu tot begin maart. Eigenlijk zou het werk eind november klaar moeten zijn.

De straat met zijn vele horeca en terrassen krijgt een grote opknapbeurt. Maar omdat 16 november Sinterklaas bij de intocht door de straat moet komen, is de planning gewijzigd. Dat komt ook omdat er wat tegenslag was bij de werkzaamheden.

Zo is er bodemverontreiniging geconstateerd en is er een asbestleiding aangetroffen die de werkzaamheden hebben opgehouden. Daarnaast is er een vertraging bij de productie en de levering van de gebakken klinkers voor de bestrating, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Open tijdens de drukke decembermaand

In de nieuwe planning is het deel van de Sandbrinkstraat tussen het Horecaplein en de Kerkewijk tot 16 november dicht. Van 16 november tot 16 januari 2020 zijn er geen werkzaamheden tijdens de voor de middenstand drukke decemberperiode. Op 16 januari 2020 wordt het werk hervat en wordt gewerkt aan het stuk tussen het Horecaplein en het Raadhuisplein. Deze werkzaamheden zijn begin maart 2020 afgerond.

Van 14 januari 2020 tot begin maart 2020 is één rijstrook open tussen het Raadhuisplein en de Tuinstraat. Dat is ook nodig om de parkeergarage van winkelpassage Corridor bereikbaar te houden.